Mange af os lever et liv med mange ydre forandringer i vores privat- og arbejdsliv, og forskning har vist, at når vi har kontakt med egen indre ro og stabilitet, får vi redskaber til at forebygge udbrændthed, angst, stress og depression.

Mindfulness 8-ugers MBSR-program (Mindfulness Baseret Stress Reduktion)

Kurset består af 8 gange 2,5 timers aftenundervisning samt en hel weekenddag á 6 timer med fokus på stilhed.

Kurset bygger på Jon Kabat-Zinns 8-ugers MBSR-forløb fra Center for Mindfulness, USA og er udviklet i samråd med Dansk Center for Mindfulness ved Århus Universitet.  Siden MBSR programmet blev udviklet i 1979 har det bla. hjulpet mennesker med stress, smerter, angst og depression i retning af større livskvalitet og færre symptomer samt styrke deltagernes holdninger og selvopfattelse i en positiv retning.

Gennem praktiske mindfulness-øvelser – liggende kropsscanning, simple yoga øvelser og siddende meditationer – træner vi sammen evnen til bevidst nærvær, evnen til at blive opmærksomhed på negative tankemønstre og evnen til at flytte opmærksomheden væk fra disse tankeprocesser.

Der er evidens for, at MBSR virker

Forskning viser, at MBSR forebygger stress og fremmer trivsel. Når vi har kontakt med egen indre ro og stabilitet, får vi redskaber, der hjælper os til at forebygge udbrændthed, angst, stress og depression.

Hvem er kurset for?

Kurset er for dig, som oplever dig udsat for stress, udbrændthed, angst, søvnløshed, depression eller kroniske smerter. Fælles for rigtig mange af vore lidelser er, at de udgår fra en stresstilstand i kroppen og kan derfor afhjælpes med stressreduktion.

Kurset er også for dig, som blot ønsker at styrke din mentale trivsel og glæden ved at finde roen og nærværet i dig selv. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage.

Kurserne indeholder både teoretiske oplæg og praktiske øvelser i gruppen. Når vi i en gruppe udveksler erfaringer med andre, bliver vi ikke kun klogere på os selv, men oplever også alt det vi har til fælles med andre

I løbet af kurset bliver du bekendt med øvelserne, så de efterhånden kan integreres i dit arbejds- og privatliv, som en god start på dagen, energizers i løbet af dagen eller til at koble af efter endt arbejdsdag.

Alle deltagere kontaktes telefonisk før opstart.

Der udstedes kursusbevis som er adgangsgivende til formel MBSR-uddannelse.

Deltagerudtalelser:

”Jeg har følelsen af fred, når jeg går hjem”

”Det føles som en gave jeg giver til mig selv!”

”Jeg har fået meget udbytte af, at det er muligt at lave Mindfulness gående, siddende og liggende. Variation er helt utrolig godt, da det i en travl hverdag er svært at nå”

Kursusindhold

MBSR er et gruppeforløb med 8 ugers træning i mindful yoga, kropsskanning, åndedræts-og stilhedsmeditation, gående meditation, psykoedukation og stresshåndtering

Uge 1 – De 7 grundprincipper: ikke-dømmen, tålmodighed, åbenhed, tillid, accept, ikke-stræben og give-slip

Uge2 – Opmærksomhed og nærvær – følelser, tanker og kropsfornemmelser

Uge 3 – Nuet, glæden og kraften ved tilstedeværelsen – veje til større livsglæde

Uge 4 – At sidde fast, stress, sæt tempoet ned – den 3 delte hjerne og nervesystemets virkning

Uge 5 – At genfinde ro og balance – reaktion/respons

Uge 6 – Kommunikation og relationer

Uge 7 – Forandring og egenomsorg

Uge 8 – Veje til øget trivsel på arbejdspladsen og i privatlivet

Stilledag i uge 6: Kærlig venlighed, nærvær og egenomsorg

For at få virkelig gavn af kurset, må du regne med at afsætte 30 – 45 min dagligt til at træne praksis. Du får udleveret guidede lydfiler til din daglige praksis.

Underviseren

Bente Pedersen er uddannet MBSR-lærer ved Dansk Center for Mindfulness på Århus Universitet. Jeg har mange års erfaring som psykiatrisk sygeplejerske og leder i behandlingspsykiatrien. Jeg valgte for 5 år siden at blive selvstændig og arbejder nu fuld tid med at sætte fokus på at styrke mental sundhed og trivsel.

Deltagergebyr

2.500 kr  (For momspligtige tillægges moms på 25 %)

Depositum på 1000 kr betales ved tilmelding – resten betales inden kursusstart.

Er du tilknyttet arbejdsmarkedet: Check måske om din sundhedsforsikring eller arbejdsplads giver tilskud

Reduktion i prisen på 8-ugers kurser: Har du som studerende, pensionist, arbejdsløs eller af anden grund brug for at betale mindre kontakt mig gerne.

Særligt tilbud

Hvis I er 2 som tilmelder jer sammen er den samlede pris for begge 3000 kr

Dato, tidspunkt og adresse

Onsdage kl. 18.00 – 20.30 – den 18.9 – 20.11.2019
Datoer: 18.9. – 25.9. – 2.10. – 9.10. – 30.10. – 13.11. – 20.11. – 27.11
Retreat-dag søndag den 3.11. kl. 10 – 16
Kurset afholdes i de smukke omgivelser på Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry

Der er mulighed for samkørsel fra Silkeborg